neljapäev, 3. juuni 2010

Kirjandustund kirjanikuga

1. juunil käis meie koolis emakeeleõpetajate seltsi ja kirjanike liidu ühisprojekti "Kirjandustund kirjanikuga" raames esinemas Doris Kareva.
Kui Kareva oleks pidanud tõepoolest kirjandustundi läbi viima, oleks ta lasknud õpilastel kirjutada kirjandi “Kas maailm on õiglane?”. Küsinud seda saalis olnud 6.–9. klasside õpilastelt, sai ta vastuseks ei. See ongi üks põhjus, miks otsustas Doris nelja-aastaselt kirjanikuks hakata – selgitada, kui palju on maailmas ebaõiglust.
Kohtumise alustuseks kõlas Margus Vaheri plaadilt Doris Kareva tekstile “Lõpp” kirjutatud lauluga, seejärel kuulsime autori ettekandes seni ilmumata luuletust “Ballaad vabast vaimust”.
Kareva ongi tuntud peamiselt luuletajana, aga pärast seda, kui kirjastus Pilgrim palus tal kirjutada kogumikku “Uued eesti muinasjutud” kaks lugu, on ta veel muinasjutte loonud. Meie saime kuulda kaht: “Käärid ja Viil” ning “Laisk poiss”. Loodetavasti saab neid ja teisigi lugeda varsti raamatust, mis peaks plaani kohaselt ilmuma aasta lõpus.
Kahe muinasjutu vahel ja kohtumise lõpetuseks kuulasime plaadilt Margus Vaheri esituses laulu “Üle kuristiku”, mille sõnad on samuti Doris Kareva looming.
Lapsed kuulasid kogu tunni hiirvaikselt. Oli suurepärane tund. Lummav.

Eesti keele ja kirjanduse õpetaja
Piret Joalaid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar